hus

Velg et flott spisebord som gir hele kjøkkenet et løft

single-image

Alle hjem trenger et spisebord, som blir hele kjøkkenets midtpunkt. I noen boliger er det fortsatt plass til et eget spisebord i en spisestue, men det er uten tvil åpne løsninger og spisebord på kjøkkenet som er mest populære i dag.

Spisebord som er tilpasset familiens behov

Et spisebord må oppfylle noen minimumskrav, ikke minst når det gjelder antall plasser ved bordet. Det sier seg selv at det må være plass til alle i familien, men det kan også være lurt å velge et spisebord som har plass til gjester. Mange barnefamilier opplever at barna har med venner på besøk praktisk talt hver dag i uken, og da er det greit med noen ekstra plasser lett tilgjengelige.

Dessuten er det mulig å velge et spisebord med ekstra plater, som gjør det mulig å utvide bordet når dere får besøk av mange gjester. Slike bord kan være en hyggelig og praktisk løsning sammenlignet med å plassere gjester ved andre bord.

Tilpass spisebordet til resten av kjøkkenet

Et spisebord eksisterer selvfølgelig ikke i et vakuum, det er viktig å huske på resten av kjøkkeninteriøret. Det er ikke nødvendig å velge de samme materialene eller stilen, men det er for eksempel greit å passe på at ulike trematerialer ikke skaper et urolig og forvirret inntrykk.

Det er også mulig å tilpasse et spisebord med svært enkle grep, i form av en pen duk, løper, blomster eller andre dekorative elementer på bordet. Derfor er det også mange som velger relativt enkle og tidløse spisebord, som heller kan kompletteres med andre interiørelementer ved behov.

Tenk også over hva spisebordet skal brukes til. Det gjelder ikke minst for barnefamilier, der barna kanskje skal gjøre lekser og lignende ved bordet. Da er det smart å velge overflater og materialer som er både motstandsdyktige og enkle å rengjøre. Det vil spare deg for mye tid og frustrasjon senere.

You may also like