hus

Tips hvis man skal pusse opp badet 

single-image

Badet er på mange måter hjemmets pauserom. Det er her man endelig får tid til seg selv, enten man skal ta en dusj, pusse tenner eller gå på do. Alle har bruk for en liten pause inne i mellom, i en travel hverdag. Etter mange timer på jobb så skal kanskje barna hentes og kjøres, mat skal handles inn og lages, og leksene må bli ferdige i løpet av kvelden. Familielivet er sjeldent stille og rolig, og derfor er det viktig for mange at badet er et innbydende sted som får en til å senke skuldrene litt. Selv om man kobler av på sofaen med en god TV-serie, så er det noe spesielt ved å kunne stå i dusjen i sine egne tanker.

Badet har derfor blitt en favoritt blant mange, når det kommer til å pusse opp. En av de store utfordringene når det kommer til å pusse opp badet, er at det koster en del. Skal man skifte ut fliser, rør, og kanskje legge varmekabler så krever dette flere forskjellige spesialister for at jobben skal bli gjort skikkelig. Dette er ikke et rom man bør spare på kronene når det kommer til å pusse opp, fordi en lekkasje fra badet kan komme til å koste dyrt. Hvis man skulle være så uheldig at dette skjer, så er det helt essensielt at man har brukt en sertifisert håndverker, hvis ikke kan man få problemer med forsikringen, og dermed en erstatning eller forsikringsutbetaling.

Innredningen av badet

I dag er det utrolig mange forskjellige måter å innrede badet på. I det siste tiåret har det vært veldig populært med hvite fliser og hvit innredning på badet, men nå har farger og mønstre begynt å ta over for alt det hvite. Mørke farger som svart og grått har kommet på moten, og gjerne med kraner, kroker og håndtak i kontrastfarger, som for eksempel messing. Selv om man kanskje vil holde seg til et nøytralt bad i hvitt, så kan man også dekorere det med såpedispensere, kopper, planter, knagger, hyller og kurver i forskjellige farger og materiale. Det er utrolig hvor stor forskjell ett par av disse tingene kan gjøre for badets utseende.

Naturinspirert innredning har også gjort sitt inntog på badet. Skap og skuffer med overflate av naturlig tre, er en moderne måte å få inn det nordiske utrykket på. Går man for et nytt bad med denne type innredning, kan det være flott med ett par planter for å understøtte det naturlige utrykket. Her kan man dekorere videre med såpedispensere, hyller, kurver, krakker og lignende med et naturlig og rustikt utseende.

Går man etter et bad som skal gi en SPA-følelse så er det alfa og omega med overflater i marmor, tre eller sten. Kombiner dette med ett par gode duftlys, noen planter og noen myke håndklær og badekåper i bomull, så har man nesten laget en liten SPA-avdeling i hjemmet. Vil man gi badet et enda større SPA-preg, så kan man også kjøpe skrubbebørster i naturlig tre.

You may also like