hus

Tenker du på refinansiering av lån?

single-image

Om det er sånn at du har flere smålån du betaler av hver eneste måned, så blir det fort veldig dyrt for deg. Selve summene du har lånt må du jo betale tilbake, men du betaler også rente, hver eneste måned. Og har du for eksempel fem lån, så betaler du fem renter, og det kan balle fort på seg om man ikke er forsiktig. Det vil nemlig koste deg mye mer enn du kanskje opprinnelig trodde, og da er det ikke veldig rart at folk ser etter potensielle løsninger.

Noe veldig mange gjør er at de ser på alternativene de har for refinansiering-. Refinansiering betyr i essens at du tar et nytt lån, som betaler kreditten du har på alle de andre mindre lånene. Deretter har du kun et lån og en rente å fokusere på, noe som vil koste deg mye mindre i lengden. Det er en svært populær metode å gjøre det på, og det er noe som brukes ved flere forskjellige anledninger, og ved forskjellige økonomiske situasjoner. Det er viktig å ha det klart for seg, og hva det hele innebærer i tillegg.

Går du for eksempel inn på lenken vi har lagt til vil du komme til Swiftbanker.no, en nettside som presenterer deg med alternativ. Det er en side som fungerer som et mellomledd og som en slags sammenligningsside. Dersom du får et tilbud du finner tilfredsstillende så prater du deretter direkte med banken du eventuelt ønsker å godta lånet fra.

Hva du bør vite

Refinansiering brukes for mange ulike omstendigheter, det kan også brukes når du vil refinansiere ditt boliglån. Føler du for eksempel at du har for dårlige vilkår, kan det hende at en annen bank gir deg bedre vilkår. Det er noe mange interesserer seg for, for har man muligheten til å betale en tusenlapp mindre i måneden er det noe mange foretrekker, naturlig nok.

Et refinansieringslån kan se slik ut: Swiftbanker hjelper deg med å formidle lånesøknaden videre til minst 12 forskjellige utbydere. På den måten kan du lettere sammenligne de forskjellige tilbudene og finne det aller beste tilbudet for deg. Du kan da få en nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %, og en effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Hvis du for eksempel låner 150 000 kroner over 10 år med en effektiv rente på 13,2%, ligger kostnaden på 112 573 kroner. Lånet blir altså totalt på 262.573.

Det er klart, dette er bare et lite eksempel, for vilkårene for din lånesøknad kan se helt annerledes ut. Det kommer an på din økonomiske situasjon, hvor mye du vil låne og hvor lang tilbakebetalingstid du behøver. Alt dette påvirker en eventuell lånesøknad. Det er mye man må tenke gjennom, naturlig nok, så gjør gjerne det før du sender av gårde en lånesøknad. Husk at det er kostnadsfritt å søke om lån, og du forplikter deg ikke til noe. Du kan takke nei, selv om du får et tilbud, så det er ingen risiko i en lånesøknad.

You may also like