reise

Ta turen helt til Afrika neste år

single-image

Det er relativt få nordmenn som reiser til Afrika, men samtidig er det mange som drømmer om å dra på safari og virkelig få oppleve savannens giganter på nært hold. Det kan virkelig være en opplevelse for livet.

Det finnes faktisk enkelte charterreiser til Afrika, men det handler om badeferier til kystbyer. Hvis du vil få hjelp med å planlegge en reise med safari, er det lurt å bruke en profesjonell aktør som for eksempel www.safaritours.no. Da er du sikker på at reisen blir vellykket.

Ansvarlig turisme i Afrika

Det er kanskje noen som kvier seg for å reise til Afrika, både i forhold til den lange flyreisen og med tanke på belastningen som viltlivet blir utsatt for. Hvis du velger et ansvarlig alternativ, finnes det faktiske argumenter for at safarier og andre opplevelser heller omvendt er med på å beskytte løver og elefanter.

Den største utfordringen for de store afrikanske dyrene er tyvskytte. Dette er en aktivitet som drives av et stort marked for alt fra skinn til horn og støttenner. Lovlige safarier er faktisk noe som hjelper til i kampen mot dette, ved å både gi finansielle resurser og etablere en annen mulighet å tjene penger på dyrelivet.

Flyreiser og klimaeffekter

Det er relativt langt til Afrika, men Kenya og Tanzania er i hvert fall ikke aller lengst ned på kontinentet. Disse to landene er et par av de store safari-destinasjonene. En flyreise til Afrika er selvfølgelig uansett lenger enn for eksempel en reise innenfor Europa, men du kan bytte en reise til Thailand mot Afrika med god samvittighet. Hvis du i tillegg klimakompenserer flyreisen din bør du kunne ha god samvittighet i forhold til reisen din.

Husk også at en reise til Afrika kanskje er noe du bare får en mulighet å oppleve en gang i livet, og det er helt klart noe du bør prioritere istedenfor bare enda en sydentur.

You may also like