hus

Slik velger man riktig dyne

single-image

For oss nordmenn så er dynen ytterst viktig, fordi vi har et veldig varierende klima. Om sommeren kan det være godt over 20 grader celsius om natten, og om vinteren kan gradestokken krype ned til godt over – 10 celsius på kveldstid. Dette kan være en utfordring i forhold til det å få en god natts søvn. Forskning viser at den ideelle soveroms temperatur bør ligge på mellom 15 og 21 graders celsius, og har man så en for tynn eller tykk dyne, så vil det være vanskelig for kroppen å oppnå en ideell temperatur.

Er man på utkikk etter en ny dyne så kan man med fordel sjekke ut https://www.bedrenaetter.no/dyner.html som har et stort utvalg av sommer, vinter og helårsdyner til gode priser.

Velg dyne etter årstid

På markedet kan man finne det som kalles vinterdyne, sommerdyne og helårsdyne. Man måler dynens evne til å holde på varmen ved det som heter bæreevne. Jo høyere bæreevne, jo bedre holder dynen på varmen. Skalaen får fra 1 til 16. Materialet i dynene kan variere, fra kunstig fyll til naturlig fyll som gåsedun, moskusdun, og andedun. Dyner med kunstig fyll vil typisk være billigere, men puste dårligere enn naturlig fyll. Hvis man kjøper en dyne med naturlig fyll bør man være oppmerksom på at kvaliteten kan variere.

  • Sommerdyne

Som navnet tilsier, så er dette en dyne man bør bruke om sommeren. Materialet vil i denne dynen være mindre isolerende, og sørge for at man får en sval temperatur.

  • Vinterdyne

Vinterdynen vil ha høyere bæreevne, noe som kommer godt med hvis man sover på et kjølig rom om vinteren. For eksempel vil det være en god ide å kjøpe vinterdyner til vinterhytten, da de ofte er mindre isolerte og tilrettelagt med en varmekilde.

  • Helårsdyne

Dette er dynen for den som har en stabil temperatur på soverommet hele året rundt.

You may also like