hus

Hvordan få seg en god natt søvn

single-image

Vi sover ofte for lite. Dette skyldes en hektisk hverdag hvor man har mye å tenke på, man går for sent i seng eller man ligger for lenge foran en digital skjerm. En annen viktig grunn til at man sover for lite er at man ikke har funnet riktig type seng. En seng og en god madrass spiller en mye viktigere rolle for nattesøvnen enn det man tror. Derfor er det lurt å gjøre god research på alle de ulike typene som finnes. Sengeeksperten er et godt sted å starte, da de er en av Norges største sengeguides. De hjelper deg med å finne de beste sengene og gir effektive tips for en god natt søvn.

 

Hvilken seng skal man velge?

Det finnes mange ulike typer senger å velge imellom. De vanligste typene er kontinentalseng, regulerbar seng og dobbeltseng. Førstnevnte er en mer luksuriøs variant som preges av et flott design. Den er god for deg som ønsker en høy søvnkomfort og gir muligheten til å velge ulike fastheter, størrelser og materialer. Den regulerbare sengen er god for deg som ønsker en optimal støtte. Du kan selv justere høyden på sengen slik at du kan få den støtten du selv ønsker. Dobbeltsengen er en klassiker som er god for deg som ønsker god plass å sove på. Ikke minst egner den seg godt for dem som sover med en partner.

 

Gode tips for å sove bedre

Under er det listet opp noen råd for å kunne sove godt. Sengetypen er ikke alltid avgjørende. Enkelte trenger også ekstra hjelp for å kunne falle til ro:

 

  • Velg seng med riktig madrass tilpasset dine behov
  • Luft soverommet før du legger deg. Man sover best ved 16-18 graders temperatur.
  • Prøv å legge deg samme tidspunkt hver kveld.
  • Bruk sovemaske og ørepropper
  • Ta et bad eller en kopp te før du legger deg.

You may also like