hus

Hvor er det smart å bruke moderne vegglamper?

single-image

I forbindelse med valg av lamper og belysning i hjemmet er det enkelt å bare tenke på taklamper, gulvlamper og andre flytbare lyskilder. Samtidig er ikke vegglamper noe du bør glemme, de har fortsatt en plass også i et moderne hjem.

Det er kanskje spesielt utendørs som vegglamper har beholdt rollen sin, men også innendørs kan vegglamper bidra til å gi en god miks av belysning.

Innendørs vegglamper som gir godt lys og sparer plass

En stor fordel med vegglamper er at du ikke trenger å tenke på å lage plass på gulv, bord eller benker. En vegglampe kan både gi godt stemningslys og lyse opp for eksempel malerier og kunst, men i tillegg kan også fokusert lys til for eksempel lesing eller pulter også plasseres på veggen.

Det kan lønne seg å planlegge hvordan du skal bruke rommet før du begynner å montere vegglamper, og dessuten se de i forhold til de andre lyskildene i rommet. Selv TV-en har i dag belysning av veggen bak, og det er mulig å lage spennende løsninger ved å bygge videre på slike felter med lys.

Utendørs kan vegglamper lage pene effekter og et trygt utemiljø

For utendørsbruk finnes det et stort utvalg av vegglamper. Det kan handle om både fokusert lys ved for eksempel husnummer og ringeklokker, men også stemningsgivende lys som markerer hvor boligens vegger og grenser befinner seg. Med pene vegglamper rundt terrasse og uteområder vil det også være mulig å ramme inn hagen rundt boligen.

I dag finnes det en rekke utendørslamper med strømgjerrige LED-lyskilder. Det gjør det mulig å virkelig lage store belysningssystemer, uten at det vil bety en høy strømregning. God belysning utendørs bidrar også til et tryggere utemiljø, der det er trafikksikkert og trygt uansett tid på døgnet. Igjen kan vagglamper være gode alternativer for å virkelig dekke hele uteområdet.

You may also like