Uncategorized

Hva du bør vite om Gastrisk Sleeve-operasjon

single-image

Du går ned i vekt når du spiser mindre og du spiser mindre når du rett og slett ikke kan spise mer – dette er hovedprinsippet for en slankeoperasjon. Operativ behandling som gastrisk sleeve, reduserer pasientens magestørrelse radikalt, og forhindrer pasienten i å overspise. Hvordan skjer det, og hva er tingene du må ta hensyn til før og etter operasjonen? Les mer og finn ut!

Gastrisk Sleeve-operasjon Trinn for Trinn

Alle typer bariatrisk kirurgi fungerer på et mer et mindre lignende prinsipp – de reduserer pasientens magestørrelse. Alle oppnår imidlertid operasjoner på forskjellige måter.  Gastrisk sleeve-operasjon kalles også sleeve gastrektomi med ektomi-delen som står for «fjerning» Selvfølgelig fjernes bare en del av magen, og her er hvordan det skjer:

  • kirurgen setter inn et lite rør med kamera og forskjellige instrumenter i pasientens mage via de små kuttene (så ingen store arr du må slite med); deretter deler kirurgen pasientens mage i to ujevne deler og skjærer bort omtrent 80% av den opprinnelige magestørrelsen; de resterende 20% av magen blir deretter stiftet sammen på kantene og en ny bananlignende mage opprettes.

Selv om prosedyren kan se vanskelig ut, og operasjonell behandling faktisk er en alvorlig sak, er gastrisk sleeve pasientvennlig – det tar vanligvis bare rundt en time, og pasienter blir normalt utskrevet etter to eller tre dager etter inngrepet.

Gastrisk sleeve skaper en ny mage fra pasientens gamle og reduserer radikalt mengden mat en pasient kan innta – det er ganske vanskelig å spise en vanlig porsjon til ditt måltid når du bare har 20% av magen igjen, ikke sant?

Det er verdt å ta hensyn til at mengden næringsstoffer som absorberes med mat også reduseres etter gastrektomi – det er derfor det er viktig å konsultere en lege og ta vitaminer og andre kosttilskudd enten i begrensede tidsperioder eller på livslang basis.

Hvor mye koster det?

For mange mennesker er operasjonskostnadene et av snublepunktene på vei til vekttap. Prisen på gastrisk sleeve kan faktisk være ganske høy, spesielt på private klinikker i vest-europeiske land og Skandinavia. Å velge slankeoperasjon i utlandet kan redusere kostnadene nesten med halvparten – men er det å spare på helsetjenester en god strategi?

Klinikker som fokuserer på utenlandske pasienter, tilbyr medisinsk og omsorgstjenester på toppnivå og forskjellen i prisen på gastrisk sleeve kommer av forskjeller i utgifter og reguleringer, ikke på kvalitetskostnad. For eksempel koster pakken med gastrisk sleeve-operasjon på Overvekts Operasjoner i Riga 58 900 kr og inkluderer:

  • overnatting og ernæring;
  • alle medisinske utgifter;
  • alt papirarbeid;
  • pleie døgnet rundt
  • tester og undersøkelser før operasjonen;
  • kirurgens forsikring;
  • 5 år lang oppfølging.

Overvekts Operasjoner tilbyr også gratis pasientkoordinatortjenester for bedre kommunikasjon mellom en potensiell pasient og klinikken. Kontakt gjerne klinikken via nettsiden overvekts-operasjoner.no og still spørsmålene dine!

You may also like