hus

Gode valg i et boligmarked som er i endring

single-image

Å kjøpe bolig er en stor beslutning, og det handler om mye penger. Samtidig har boligen stor betydning når det gjelder alt fra arbeidsmuligheter og fritidsinteresser, til skolekrets og mye mer. Det er mange faktorer som må vurderes for å finne den optimale boligen.

Kjøpe bolig i Oslo

Det er mange som vil bo i Norges hovedstad, det betyr også at boligmarkedet i Norge kan være tøft. Det kan være utfordrende å finne det perfekte objektet, og stressende budrunder gjør ikke prosessen enklere. Derfor kan det være smart å vurdere nye boliger i Oslo, da nybygg vanligvis selges til fastpris uten budrunder. Vanligvis vil det være noe ventetid før et prosjekt er innflytningsklart, men det kan faktisk også være med på å gi mer forutsigbarhet.

Oslo er dessuten et stort og variert marked. De mest populære sentrumsområdene er selvfølgelig de som er mest kostbare, men prisene er mye mer håndterbare et kort stykke utenfor sentrum.

Hjemmekontor og fleksible arbeidsplasser – nye vurderinger i Oslo

Det er tradisjonelt pendling som har vært en avgjørende faktor i forbindelse med kjøp av bolig. Noen har tegnet en sirkel rundt Oslo, med akseptabel reisevei. For andre har det vært nærhet til et trikkestopp eller en bussholdeplass som har vært avgjørende.

Fremtidens arbeidsliv er mest sannsynlig mye mer fleksibelt for store grupper arbeidstakere , noe som også betyr at det ikke nødvendigvis er den daglige pendlingen til kontoret som er avgjørende. Nærhet til alle Oslos fasiliteter vil fortsatt være viktig, men samtidig vil bydelens tilbud bli tillagt større vekt. Flere områder i Oslo vil sannsynligvis kunne fungere som komplette boområder, der innbyggerne kan bo, gå på skole, jobbe hjemmefra og kose seg på restaurant eller teater.

Oppsummert vil Oslo uten tvil være en relevant by også i fremtiden, i tillegg vil den kanskje bli enda mer dynamisk når det gjelder varierte tilbud i alle deler av byen.

You may also like