shopping

Er det gunstig å kjøpe telefon med SWAP avtale?

single-image

Den siste tiden så har de store aktørene kommet med egne avtaler på mobilabonnement som gjør at du gjøre «innbytte» av din telefon når du selv har lyst mot et tillegg i prisen. Når man ser på reklamene som går på TV så får man inntrykk av at dette er et skikkelig kupp og at man sparer penger. Det er nettopp dette som telefonselskapene ønsker at du skal tro men realiteten er faktisk veldig annerledes.

Når du kjøper en telefon eller «leaser» en telefon av Telenor eller Telia så vil disse ta betalt for pengene de bruker på å kjøpe telefon til deg. Dette priser de inn i prisen sin, så telefonen din blir ikke magisk noe billigere enn hvis du kjøper den kontant i butikken. Alle regnestykker vi har gjort på dette viser at man kommer mye dårligere ut på en avbetalingsavtale. Grunnen til det er at penger er ikke gratis så man må betale en rente. Det er godt mulig de skriver at det er «rentefritt» men da har de allerede bakt dette inn i prisen.

Det derfor en langt bedre løsning å kjøpe telefonen sin kontant. Da betaler du ingen renter så fremt du ikke har finansiert denne på kreditt (noe som vi ikke anbefaler) og dette er den billigste måten å finansiere telefonen din. Hvis du skulle like å bytte telefon hyppig så er Finn.no fortsatt et ledende marked på brukte telefoner og du kommer like godt ut der som privatperson.

Det er en selvfølge at du da velger det beste mobilabonnementet for deg. Det er veldig mange aktører og det kan være vanskelig å finne den som passer deg best. Forbrukeretaten.no er en side som enkelt lar deg velge det beste mobilabonnementet som passer best til ditt bruk. De har en gode database over priser slik at du får det riktige tilbudet som du har krav på!

You may also like