Uncategorized

Elektronikk og elektriske verktøy til verktøykassen

single-image

Det er greit å ha en velfylt verktøykasse, da er du godt forberedt for mange små utfordringer i hverdagen. Dessuten kan du fylle verktøykassen med spennende elektronikk og smarte verktøy, da blir det enda morsommere å reparere, fikse og ordne.

En enkel elektrisk drill med tilbehør

Vanlige skrutrekkere er ofte nok, men i noen tilfeller er det på sin plass med en elektrisk drill. Det gjelder både litt tøffere jobber, og ikke minst når du skal skru i en mengde skruer etter hverandre. Pass på å ha godt med tilbehør til drillen, i form av forskjellige bits og bor.

En såkalt gjengetapp er et annet interessant verktøy, som kan benyttes både for hånd og med maskin. Merk at de er tilpasset litt større stasjonære boremaskiner, så en gjengetapp du har i verktøykassen hjemme bør være tilpasset manuell gjenging. Med en gjengetapp kan du helt enkelt lage nye gjenger i et materiale, noe som kan være gull verdt hvis du for eksempel har en møbeldel med utslitte gjenger.

Smart måling – med lasermåler, elektronisk vater og mer

Nøyaktig måling er viktig i mange situasjoner, og en lasermåler gjør jobben til en lek. Disse enheten brukes av profesjonelle, og vil ved riktig bruk gi minst like eksakte mål som tradisjonelle metoder. Dessuten får du endelig brukt en laser til noe fornuftig i hverdagen.

Det finnes også forskjellige typer vater basert på laserteknologi. En såkalt krysslaser vil, som navnet gir et hint om, skape et rett kryss med laserstråler – noe som forenkler jobben i forbindelse med for eksempel legging av fliser.

Det finnes mange andre elektroniske måleverktøy å velge mellom, helt fra temperaturmålere til universaldetektorer som kan finne rør, stendere eller elektriske ledninger inne i veggen. Før du trykker på kjøp-knappen bør du selvfølgelig tenke over nytteverdien for akkurat deg, men smart elektronikk gjør uten tvil de små jobbene i hverdagen både enklere og morsommere.

You may also like