shopping

Dette bør du sjekke når du kjøper bruktbil

single-image

De fleste av oss kommer i den situasjonen at vi ønsker å kjøpe en bruktbil. Eller vi har noen i nær familie som skal det. Da er det lurt å ha litt kunnskap om hva man bør være på vakt etter.

Her har vi samlet noen punkter du bør sjekke nøye før du går til anskaffelse av en bruktbil.

Sjekk eierforhold

Det er viktig å påse at det er den juridiske eieren som selger bilen, eller at den som gjør det på selgerens vegne har de nødvendige fullmakter til å gjøre dette.

Sjekk om bilen har vært kollisjonsskadet

Selv om bilen ser strøken ut og viser ingen tegn til å ha vært kollisjonsskadet betyr ikke dette at den ikke har vært det. Dette er noe som er viktig å vite om da slike skader på bilen kan medføre problemer senere hvis skaden ikke har blitt rettet av kyndige hender.

Prøvekjør bilen

Det å prøvekjøre bilen er særs viktig. Hvis du senere oppdager feil som du burde ha oppdaget under en prøvetur stiller du svakt hvis du skulle klage på kjøpet.

Sjekk at alle nøkler følger med

Dette er noe det syndes mye imot, men som faktisk er meget viktig. Sørg for å få alle nøklene til bilen. Det er litt kjedelig hvis bilen blir stjålet ved en senere anledning fordi noen hadde nøkler til bilen.

Skriv kontrakt

Uansett i hvilken prisklasse du kjøper bil i så er det viktig å skrive kontrakt. En kontrakt bør inneholde alle feil og mangler, pris på bilen, kjørelengde etc. Bruk gjerne en standardkontrakt fra NAF eller lignende til formålet.

Sjekk heftelser

Det å sjekke at bilen er fri for heftelser er noe det syndes mot når bilen selges rimelig. Men det er like viktig da som ellers. Det er utrolig kjedelig å miste bilen fordi tidligere eier har gjeld som er pantsatt i bilen.

Ha finansiering i orden

For å kunne slå til på et godt kjøp er det viktig å ha finansieringen i orden, slik at du kan ta en rask beslutning der og da før noen andre kommer deg i forkjøpet.

Ved å gå gjennom disse sjekkpunktene kan du gjøre et tryggere kjøp enn om du kjøper bil i blind tro på selgeren.

Hvis du trenger finansiering* så kan dette ordnes hos Primebanks.org .

* Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

You may also like