Uncategorized

Derfor bør man styrketrene

single-image

Veldig mange nordmenn liker som regel å holde seg i god form. Noen liker å spille golf, i mens andre elsker å gå lange turer på langrennsski. Uansett hvilken måte man trives med å holde seg i god form på, så kan de aller fleste dra god nytte av å styrketrene.

Styrketrening bidrar til å forsterke ledd og muskler og bidrar til å forhindre belastningsskader man kan få i forbindelse med idrett eller arbeid. Dessuten kan jevnlig styrketrening forhindre beinskjørhet, noe som ofte forekommer hos de eldre. Styrketrening kan tilpasses for absolutt alle, i alle aldre.

 

Styrketrening kan også bidra til vekttap og redusere fedme, i tillegg an det gi bedre fordøyelse, søvn, balanse og bedre kroppskontroll. Styrketrening kan også være bra for de med ryggsmerter, hjertesykdom, diabetes, depresjon og gikt. Så og si alle kan ha godt av styrketrening.

 

Hvor starter man?

Med alle disse helefordelene som styrketrening kan gi, så er det både sunt og godt for kropp og sjel. Men hvor starter man? Har man aldri styrketrent før, så kan det kanskje virke som en litt uoverkommelig oppgave. En god ide kan være å enten delta på gruppetreninger på et treningssenter, eller bestille personlig trenertimer. Har man spesielle behov eller smerter så kan det være lurt å kontakte en fysioterapeut som vil tilrettelegge et treningsprogram.

 

Har man derimot erfaring med styrketrening, så kan man gjøre mye av det hjemme. Det eneste man trenger er en god treningsmatte, noen trenings sko og klær det er mulig å bevege seg fritt i. Hvis man ønsker å styrketrene med noe annet enn sin egen kroppsvekt, så kan man investere i noen håndvekter, medisinball og annet utstyr. Det finnes også treningsmaskiner som gjør det enkelt å styrke muskler og ledd. Disse koster selvfølgelig litt mer, men de aller fleste treningssentre har maskiner som kan brukes til styrketrening.

 

You may also like