shopping

De tradisjonelle strykemerkene er fortsatt relevante

single-image

I dag er det mange som benytter seg av selvklebende navnelapper til merking av barneklær, matbokser, flasker og en mengde andre ting. Samtidig finnes det fortsatt strykemerker på markedet, og de er fortsatt relevante.

Strykemerker er ekstra hardføre

Det er naturlig å sammenligne strykemerkene med selvklebende navnelapper, i og med at disse selvklebende merkene er det foretrukne alternativet for mange. Når du fester et strykemerke til plagget med varme, smelter du fast merket til stoffet. Det betyr også at navnelappen sitter svært godt festet til plagget, og hvis du skal gi bort plagget er det oftest enklere å feste en hvit lapp over istedenfor å prøve å fjerne strykemerket igjen.

Samtidig er det mulig å velge mellom en mengde forskjellige design, farger og formater. Du finner et utvalg strykemerker her, og utvalget er svært bredt.

Kombinere bruk av strykemerker med selvklebende merker

Å merke plagg med strykemerker tar selvfølgelig litt ekstra tid sammenlignet med selvklebende merker, derfor er det i mange tilfeller lurt å kombinere bruk av de to typene navnemerker.

De selvklebende navnemerkene bør være lett tilgjengelige i hverdagen, slik at det er enkelt å merke alle nye ting som kommer inn i hjemmet. Husk på at en pakke med navnelapper er tjent inn igjen allerede når du unngår å miste den første matboksen, flasken eller et enkelt plagg.

Strykemerkene passer bedre på vaskerommet, der det er enkelt og greit å stryke noen navnelapper samtidig som resten av klesvasken blir håndtert. I mange familier er det en fast rutine at nye plagg blir vasket før bruk, noe som legger til rette for at alle plagg faktisk blir merket før de tar turen til barnehage eller skole. God orden på vaskerommet er alfa og omega – da er det enkelt å sortere umerkede plagg fra merkede plagg og ukjente eller utgåtte plagg som bør gis bort eller gjenvinnes.

You may also like