shopping

5 tips for deg som skal lære å vaske klær for første gang

single-image

Å vaske klær ser så enkelt ut. Når du kan det. For dem som ikke har tatt i en vaskemaskin før kan hele prosessen oppleves som det å lære kinesisk uten at man har et språkøre.

1. Du må skille klær etter farge

Med det menes ikke at kun helt like farger skal vaskes sammen, men at lyse farger ikke skal vaskes med mørke farger da mørke klær kan farge av.

2. Sortere klærne etter hvilken vasketemperatur de kan vaskes på

Ullgenseren blir ikke helt den samme etter en runde på 60 grader, for å si det mildt. På alle klær finnes det en liten lapp med vaskeanvisning, og der står det hvilken temperatur klærne bør vaskes på. Forhold deg til dette slavisk i den forstand at du ikke vasker klærne på en høyere temperatur enn det som står på vaskeanvisningen.

3. Finn ut hvilket program de ulike plaggene kan vaskes på

Husk at det finnes klær som ikke kan vaskes i en vaskemaskin, eller som ikke kan sentrifugeres

4. Fyll vaskemaskinen full hvis du har muligheten til det, men ikke for full

Det anbefales av både miljøhensyn og økonomiske hensyn å vaske fulle maskinvasker. Vel å merke hvis dette ikke betyr at du må vente i mange måneder for å samle opp nok tøy til å få en full maskin.

Men husk på at en full vaskemaskin ikke betyr at den er fylt til randen. For at klærne skal bli ren må de ha plass til å bevege seg i vaskemaskinen. En full maskin er en maskin hvor du fortsatt kan få en knyttet hånd over klærne i trommelen.

5. Ikke overdriv såpemengden

Tøy blir ikke renere om du fyller for store doser med såpe i såpebeholderen. Husk at ingenting kan bli renere enn rent. For mye såpe resulterer bare i sløsing, og at skylleprogrammet får problemer med å skylle bort alle rester av såpe i klærne. Som igjen kan resultere i allergiske reaksjoner hos dem som skal gå med klærne i ettertid.

Forholder du deg til disse fem enkle tipsene vil klesvasken gå som smurt.

Moderne vaskemaskiner har i tillegg en rekke med programmer som gjør det enda enklere enn før å vaske klær. Se test vaskemaskin for ytterligere informasjon.

For flere råd og vink om dagligdagse ting les mer her.

You may also like