hus

3 tips til bedre søvn

single-image

Hvis man sover dårlig én natt så kan man fort merke det dagen etter. Man føler seg trøtt og sliten, uten et eneste tegn til overskudd. Store mørke ringer preger området under øynene, og man ville nesten gitt hva som helst for å kunne krype under dynen igjen. De fleste av oss har opplevd det å sove dårlig en enkelt natt, men mange av oss sliter med og sove ganske ofte. Det er faktisk ett par få men gode tiltak man kan gjøre for og få bedre søvn.

Slik får man bedre søvn

  • Mat og drikke

Det er et par gode tips til hva man bør gjøre og ikke gjøre innen man legger seg. Det kan være en god ide å unngå koffein og sukker minst 5 timer før man går i seng, da sukker og koffein kan skape ubalanse i blodsukker og blodtrykk.  Aller helst så bør man også unngå og spise 2 timer før man legger seg slik at fordøyelsen ikke forstyrres.

  • En god seng er viktig

Det sier seg nesten selv at en god seng er essensiell for god søvn. Det nytter ikke å prøve og sove i en seng som enten er for hard eller for bløt. Hva slags seng og madrass man bør ha kan avhenge av mange ting, men som regel så koker det ned til behov og pris. Man kan med fordel sjekke ut Sovbedre.com for tips og råd til hvordan man finner den perfekte sengen for seg og sine behov.

  • Temperatur og soveroms miljø

Soverommet bør hverken være for kaldt eller for varmt. De fleste eksperter mener at man sover best hvis temperaturen i rommet ligger på ca. 21 grader celsius. Rommet bør selvfølgelig være så mørkt som mulig og støyredusert, men kan man ikke unngå støy og lys kan man med fordel bruke sovemaske og ørepropper.

You may also like